iso-8859-1 Buurman Licht en Geluid

Over mij
Laat ik mij eerst voorstellen. Mijn naam is Louis Buurman
Al van jongs af aan ben ik bezig met techniek en muziek. Ik was altijd in de weer met oude apparaten, electriciteit, en natuurlijk veel experimenteren en repareren. De stap om MTS Electrotechniek te gaan doen was dan ook snel gemaakt.
In mijn tijd op de MTS raakte ik steeds meer geinteresseerd in muziek, en dan met name het vlak waar muziek en techniek elkaar raken; podiumtechniek. In 2005 ben ik daarom bij poppodium Baroeg aan de slag gegaan als vrijwilliger bij het licht.
In Baroeg heb ik ontzettend veel geleerd over de vele aspecten van de podiumtechniek. Naast deze vrijwilligerswerkzaamheden ben ik blijven studeren, maar halverwege 2012 heb ik besloten om me fulltime te richten op waar mijn hart ligt: podiumtechniek.

In de eerste jaren lag de focus met name op het licht; het uitdenken van een lichtplan, het opbouwen en programmeren, en natuurlijk het contact hebben met de bands over de lichtwensen en het wegwijs maken van ‘externe’ lichtmensen. In 2007 ben ik lichtcoordinator geworden, waarmee ik verantwoordelijk werd voor de voorraden en het onderhoud van het systeem.

Ondertussen ging ik met diverse bands mee ‘het land in’, Zo heb ik o.a. in de Willem 2 in Den Bosch en Het Kasteel in Alphen a/d Rijn gelicht en ben ik een aantal jaar als roady met The Dreamside meegeweest naar diverse shows in Nederland en op tour geweest door Duitsland en Zwitserland.
Sinds 2006 ben ik de vaste lichtman van Stichting BaD-parties, die onder andere het succesconcept STORM en Area 51 hebben ontwikkeld, en via deze feesten heb ik regelmatig in de clubs Waterfront en Watt het licht gedaan. Vanwege het failiet gaan van voornoemde clubs, is de thuisbasis voor STORM inmiddels Baroeg geworden.